facebookpixel

Loes Handhavingsjurist projecten

Loes Handhavingsjurist projecten

De functie van: Loes

Wat houdt jouw functie van jurist bij MB-ALL in?
Afwisseling. Ik denk dat dat woord mijn werk goed omschrijft. Het werk als projectjurist houdt in dat je voor verschillende opdrachtgevers werkt. Dit doe je in principe altijd vanuit kantoor. Doordat je verschillende opdrachtgevers hebt, heb je ook te maken met verschillende onderwerpen.

De rode draad is een beetje dat opdrachtgevers vaak ergens zelf niet meer uitkomen (dat kan zijn door gebrek aan capaciteit, maar ook een gebrek aan kennis of dat een onderwerp dusdanig gevoelig ligt dat het verstandiger is als iemand van buiten de organisatie zich hiermee bezighoudt). Dat heeft als gevolg dat je de week kan beginnen met de hele dag achter je computer zitten om een dossier af te ronden, maar later in de week op een woonwagenlocatie staat om bestuursdwang uit te voeren. In de tussenliggende tijd ben je dan voor een andere opdrachtgever nog even naar de rechtbank geweest en terwijl je onderweg daarnaartoe bent ben je met wéér een andere opdrachtgever aan het bellen omdat de wethouder graag wat meer informatie over een dossier wilt hebben. Kortom, afwisseling. Zowel in werkzaamheden als onderwerpen. Het adviserende aspect van het werk, maar ook het juridisch inhoudelijk en praktische kant ervan maken dat het werk als jurist bij MB-ALL nooit saai is.

Waar word jij blij van als jurist?

Een goed resultaat. Natuurlijk wil je dat de opdrachtgever tevreden is en dat het project succesvol wordt afgerond. Helemaal leuk wordt het als je er nog collega’s bij kan betrekken en zo een gezamenlijk goed resultaat kan neerzetten. Ik word als jurist blij als het onderwerp waar ik me op dat moment mee bezighoud, ook ruimte overlaat voor wat speelruimte. Hiermee bedoel ik te zeggen, dat het prettig is als je de ruimte hebt om een onderwerp niet puur juridisch op te lossen, maar ook minnelijk.

Ik word er dan blij van als het mij lukt om tegelijkertijd de opdrachtgever tevreden te stellen door een succesvol resultaat te behalen, maar tegelijk ook de relatie met de burger goed te houden of te verbeteren. Dit lukt natuurlijk niet altijd en kan ook niet in alle gevallen, maar in die gevallen dat het wel kan.. Ja, dan word ik wel blij als jurist.”

Waarom ben je toentertijd bij MB-ALL gaan werken?

Na mijn afstuderen ben ik eigenlijk direct benaderd door een recruiter van MB-ALL. Ik moet wel zeggen dat ik MB-ALL niet kende voordat ik werd benaderd. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik in het eerste gesprek hoorde voor hoeveel opdrachtgevers zij werken en op welke gebieden MB-ALL allemaal actief is. Inhoudelijk sprak het werkveld en de ontwikkelingsmogelijkheden mij natuurlijk aan. Daarnaast vond en vind ik de collegiale sfeer erg prettig. Het gegeven dat je altijd de back-up van je ervaren collega’s heb, is prettig werken en geeft je snel veel zelfvertrouwen.

Is de functie van Loes op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan snel op de vacature handhavingsjurist Projecten.

Neem als opdrachtgever ook een kijkje op www.mball.nl voor een overzicht van onze diensten.

Bezoekadres

Computerweg 6
3542 DR Utrecht

 

Policies

Great Place to Work