facebookpixel

Veelgestelde Vragen

Ben jij een BOA en wil je het beste uit jezelf halen? Dan ben je bij MB-ALL aan het juiste adres, want wij zoeken voortdurend nieuwe collega’s die bij onze opdrachtgevers, gemeenten en omgevingsdiensten, aan de slag kunnen. We zijn wel kritisch; alleen de besten krijgen een kans.
Ik beschik niet over een BOA-getuigschrift kan ik wel voor MB-ALL werken?

Een BOA-getuigschrift is verplicht voor BOA-vacatures. Om als BOA bij ons aan de slag te gaan moet je het BOA-getuigschrift behalen. Het is mogelijk om je BOA-getuigschrift  via ons te halen. Hiervoor moet je wel eerst mee in het reguliere werving en selectie proces om te kijken of het daadwerkelijk iets voor je is. Indien je nog geen BOA-getuigschrift hebt kun je wel in aanmerking komen voor een functie van toezichthouder. Zo doe je in ieder geval alvast werkervaring op.

Is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht?

Ja, voor iedere functie binnen de handhaving is een Verklaring Omtrent het Gedrag verplicht. Zonder een VOG kunnen wij je niet in dienst nemen.

Mijn BOA-getuigschrift is verlopen, kan ik dit via MB-ALL opnieuw behalen?
Ja, dat kan! Sinds 2018 verzorgen wij BOA-opleidingen en de permanente her- en bijscholing. Om dit via ons te doen, moet je wel bij ons in dienst zijn. MB-ALL vindt scholing en ontwikkeling van haar BOA’s en toezichthouders heel belangrijk. Eenmaal in dienst van MB-ALL verzorgen wij de permanente her-en bijscholingscursus. Daarnaast zijn er ook extra scholingsmogelijkheden zoals RTGB, DHW, biker etc.
Verzorgd MB-ALL de permanente her- en bijscholing?
MB-ALL vindt scholing en ontwikkeling van haar BOA’s en toezichthouders heel belangrijk. Eenmaal in dienst van MB-ALL verzorgen wij de permanente her-en bijscholingscursus, zodat je BOA-getuigschrift geldig blijft.
Verzorgd MB-ALL aanvullende opleidingen, zoals RTGB, DHW, biker etc.?
Voor de goede en gemotiveerde BOA’s in vaste dienst bieden wij aanvullende scholingsmogelijkheden zoals RTGB, DHW, biker etc. Je tekent hiervoor wel een opleidingsovereenkomst met MB-ALL. Dit houdt in dat je indien je vroegtijdig bij ons weggaat, (een deel) van de opleidingskosten moet terugbetalen.
Ik heb mijn BOA-getuigschrift, maar geen werkervaring. Heeft het zin om te solliciteren?

Ja, het heeft zeker zin om te solliciteren! Soms hebben we vacatures waar we een starter kunnen koppelen aan een ervaren BOA. Echter de kans zit er in dat je eerst, om werkervaring op te doen, als toezichthouder aan de slag zult moeten. Ook is het mogelijk je als oproepkracht in te zetten, zo bouw je toch werkervaring op. 

Ik denk erover een DHW cursus te gaan volgen als aanvulling op mijn BOA getuigschrift, heeft dit zin?

Ja, dat heeft zeer zeker zin! Wij merken dat steeds meer BOA vacatures worden uitgevraagd waarbij nadrukkelijk wordt gevraagd om DHW papieren.

Ik beschik over een BOA getuigschrift domein IV (of anders, niet zijnde domein I), kan ik hiermee via MB-ALL bij een gemeente in domein I aan het werk?

Helaas niet. Je zult je eerst moeten omscholen naar Domein I; dat kan uiteraard bij ons eigen BOA-opleidingscentrum. Met een getuigschrift Domein I ben je natuurlijk van harte welkom bij MB-ALL! Heb je BOA domein IV na 2016 behaald, dan kun je een aanvullende module volgen, zodat je sneller in domein I aan de slag kunt.

Ik ben op zoek naar een vaste baan bij een gemeente, kan dit ook via MB-ALL?

Ja, dat kan! MB-ALL heeft in heel Nederland gemeenten als klant die een BOA eerst via MB-ALL laat werken en daarna bij de gemeente in dienst kan treden.

Ik ben op zoek naar een baan met een vast contract

Dat kan bij MB-ALL! Wij hebben graag goede BOA’s in vaste dienst.

Ik ben op zoek naar een fulltime baan, kan dit bij MB-ALL?

Dat kan bij MB-ALL! Wij streven ernaar om medewerkers zoveel mogelijk uren per week aan te bieden. Dit doen wij door parttime banen bij verschillende gemeenten aan elkaar te koppelen.

Ik ben op zoek naar een parttime baan, kan dit ook bij MB-ALL?

Ja, dat kan, maar dan moet het wel overeenkomen met een aanvraag van een gemeente. Het kan dan iets langer duren voor we een passende vacature voor je hebben gevonden.

Ik heb mijn HTV-diploma maar geen werkervaring heeft het zin te solliciteren?
Jazeker er zijn verschillende mogelijkheden: * Je kunt werkervaring opdoen doordat MB-ALL bij gemeenten stimuleert te kunnen werken in koppels: een ervaren BOA en een starter; * Je kunt als 2e toezichthouder aan de slag in ons DHW team. Hiermee doe je werkervaring op; * Er zijn gemeenten die specifiek vragen om een HTV-student omdat ze wel stage-ervaring hebben.
Ik heb een tatoeage, is dit toegestaan?

Omdat je bij MB-ALL breed inzetbaar moet zijn en veel afhangt van een eerste indruk en uitstraling die jij als handhaver hebt, is het bij ons zo dat dat je tatoeage niet direct mag opvallen. Niet bij alle gemeenten is dit beleid hetzelfde, daarom kiest MB-ALL ervoor mensen niet op uiterlijke kenmerken te discrimineren. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat je namens MB-ALL bij organisaties kunt gaan werken waar mogelijk strengere eisen gelden.

Beschik je over de mogelijkheid om je tatoeage te bedekken? Dan kunnen we mogelijk wat voor elkaar betekenen!

Ik ben nu al een paar keer afgewezen voor een vacature: wat heeft het nu dan nog voor zin?
Aangezien iedere gemeente per vacature haar eigen wensenpakket heeft is de matching telkens weer afhankelijk van alle specifieke eisen die er door hen gesteld worden, zoals aantal jaren ervaring, type ervaring, aanvullende opleiding, betaling, reisafstand woon- werk, teamwork of geheel zelfstandig werken bij een kleine gemeente. Indien je afgewezen wordt voor een vacature wil dat dan ook niet zeggen dat je geen geschikte kandidaat bent voor een andere vacature. Een afwijzing voor een vacature wil dus zeker niet zeggen dat je helemaal niet geschikt bent. Iedere vacature is weer een nieuwe kans.
Ik ben ingeschreven in de vacature service van MB-ALL, maar heb nooit wat gehoord.

Aangezien wij honderden BOA’s met continue veranderende persoonlijke omstandigheden in ons systeem ingeschreven hebben staan, proberen we alle persoonlijke baanwensen te achterhalen, maar is het niet altijd mogelijk de match vooraf te maken. Dit is de reden waarom wij alle vacatures die we hebben publiceren op onze website en persoonlijk uitsturen via een emailing. Je kunt dan zelf continue kijken welke vacatures wij hebben en vervolgens aan ons aangeven of je interesse hebt. Van onze kant kijken dan of er op basis van je CV een match is. Stuur daarom altijd je meest recente CV mee of hou ons op de hoogte.

Match op een vacature en nu?

Indien wij op basis van je CV zien dat er mogelijk een match is, dan nodigen we je uit voor een gesprek. Dit gesprek gaat puur over de beschikbare vacature. Indien er een positieve match is voor de vacature, dan zullen we je voorstellen aan de gemeente.

Helaas geen match.
Aangezien iedere gemeente per vacature haar eigen wensenpakket heeft is de matching telkens weer afhankelijk van alle specifieke eisen die er door hen gesteld worden, zoals aantal jaren ervaring, type ervaring, aanvullende opleiding, betaling, reisafstand woon- werk, teamwork of geheel zelfstandig werken bij een kleine gemeente. Indien je afgewezen wordt voor een vacature wil dat dan ook niet zeggen dat je geen geschikte kandidaat bent voor een andere vacature.
Vacatureservice

Wij blijven via de vacatureservice onze vacatures toesturen. Indien je op dat moment niet op zoek bent, dan delete je onze mailings, maar op het moment dat je toch open staat voor verandering dan heb je direct een idee van wat er speelt in de BOA-vacaturemarkt. Of misschien is er wel een collega, goede vriend of kennis op zoek naar een baan; jij kunt diegene dan helpen.

Ik ontvang telkens de vacatureservice, maar ben helemaal niet op zoek naar een andere baan.

Wij blijven via de vacatureservice onze vacatures sturen. Indien je op dat moment niet op zoek bent, dan delete je onze berichten, maar op het moment dat je toch open staat voor verandering dan heb je direct een idee van wat er speelt in de BOA-vacaturemarkt. Daarnaast kan het natuurlijk altijd voorkomen dat een collega, vriend of kennis op zoek is naar een andere BOA-functie.

Biedt MB-ALL stageplekken voor HTV studenten?
Aangezien wij een erkend leerbedrijf zijn, zijn er mogelijkheden om je aan een bestaande klant van ons te koppelen. Hier moet op dat moment echter wel de ruimte en juiste begeleiding voor zijn. Daarnaast bieden wij diverse opties om alvast werkervaring op te doen naast je studie HTV. Je kunt namelijk bij ons aan de slag als Mysteryshopper, 2e toezichthouder of Fiscaal Parkeercontroleur. Een mooie kans om relevante werkervaring op te doen en bij te verdienen.

Staat jouw vraag niet in het overzicht hierboven? Stel hem hieronder!

Wil je meer lezen over MB-ALL en onze dienstverlening? Kijk op www.mball.nl.

Bezoekadres

Elzenkade 1-3
3992 AD Houten

 

Policies

Great Place to Work