facebookpixel

MB-ALL student Michael over zijn opleiding tot handhaver

MB-ALL student Michael over zijn opleiding tot handhaver

Hoe het is om bij MB-ALL de studie handhaver domein 1 te volgen

Dag allemaal!

Mijn naam is Michael Hofman 31 jaar oud en kom uit Harderwijk. Ik wil jullie graag vertellen hoe het is om aan de BOA basis opleiding (Handhaver domein 1) te beginnen via MB-ALL.

Ik heb voordat ik aan deze opleiding begon gewerkt als assistent bedrijfsleider op een kartbaan en heb uiteindelijk toch de stap durven maken om handhaver te worden. Iets wat voor mij toch (stiekem) bijna onmogelijk leek. Voordat dit avontuur begon moest ik natuurlijk een sollicitatie met motivatiebrief sturen naar MB-ALL. Na een hoop geknutsel heb ik deze opgestuurd en ben ik meteen teruggebeld om voor een eerste gesprek langs te komen.

De toelatingsdag was op 10 februari 2019 daar kreeg ik de kans om mijzelf te laten zien en een hoop vragen te kunnen stellen aan de recruiters van MB-ALL.
Ik voerde een aantal leuke gesprekken, deed een sporttest en maakte als afsluiter een leuke psychologische test. Na twee dagen werd ik gebeld door MB-ALL met het nieuws dat ik alles had gehaald! Ik mocht 28 maart beginnen aan de opleiding.

Samen met een groep van 13 nieuwe collega`s / medestudenten begon ik aan de opleiding, met André als onze instructeur. Omdat alles door hunzelf wordt georganiseerd en MB-ALL meer dan 130 opdrachtgevers heeft, is er voor mij een enorme kans om na deze opleiding meteen aan de bak te kunnen.

Inmiddels zijn we nu een aantal weken verder en heb ik in de tussentijd ook nog ‘Regeling, Toetsing en Geweldbeheersing’ (RTGB) certificaat gehaald. De cursus hiervoor liep mooi tussen de standaard opleiding door, waardoor ik nog sneller ben voorzien van de juiste diploma`s en certificaten. De RTGB cursus vond ook plaats in Utrecht bij MB-ALL en werd ook verzorgd door onze instructeur André. Ideaal!

De BOA basis opleiding is een thuisstudie. Maar je moet minimaal 1x per week naar MB-ALL om de stof klassikaal door te nemen en oefentoetsen te maken. Zo blijft de stof wel het beste hangen en krijg je een leuke band met je mede studenten, met wie je uiteindelijk ook samen gaat werken.

Afgelopen woensdag was het al zo ver! Het examen bij EXTH van het grootste gedeelte, het welgevreesde examen rechtskennis. 50 vragen van 7 hoofdstukken op een computer gezellig met z`n alle in een groot lokaal. Na een aantal weken blokken en dagen lang in een bibliotheek doorgebracht te hebben (omdat je thuis van alles doet behalve leren), heb ik en een hoop van mijn mede studenten alles in één keer gehaald! Ik had veel verwacht maar niet dat ik dit onderdeel in één keer zou gaan halen. Zo zie je maar, Als je de juiste begeleiding heb en echt wat wil dan kom je er, hoe dan ook!

Tussen deze leuke opleiding door ben ik ook al een aantal keer ingezet door MB-ALL als toezichthouder. Dit is een hele leuke ervaring en je leert tijdens deze opleiding al een hoop in de praktijk. Zo heb ik een avond dienst mee gedraaid met Handhaver Niek in Landsmeer, een dag gecontroleerd als undercover handhaver in het centrum van Amsterdam (controle op proppers bij de rondvaartboten) en heb ik ervaring opgedaan op het Leidseplein als fietscoach.

Op 5 juni heb ik mijn laatste examen; gespreks- en benaderingstechniek en de combi-bon. Daarbij ga je eerst twee keer een rollenspel doen met een acteur over een tweetal overtredingen en daarna mag je aan de hand van een aantal gegevens een proces-verbaal op gaan maken. Zodra ik deze ook nog in de pocket heb, ben ik helemaal klaar en gaat het echte avontuur beginnen.

Van iets wat voor mij onmogelijk leek te zijn is toch door MB-ALL allemaal binnen twee maanden realiteit geworden en ben ik over een week een volwaardig opgeleide handhaver.

Ik ben er klaar voor! Jij ook?
Ga de uitdaging aan het wacht niet met je eerste stap naar een mooie toekomst!

Tot snel bij MB-ALL!

MB-ALL is een Great Place to Work; wat houdt dat in?

Sinds de start van de (top) werkgeverslijst in 2003 zijn de criteria gebaseerd op het medewerkersperspectief (gemeten door de Trust Index) en het managementperspectief (gemeten door de Culture Audit). De criteria zorgen ervoor dat niet zomaar iedere deelnemende organisatie  zich een "Great Place to Work" mag noemen, de criteria zijn als volgt:

    • Een score van 70% of hoger op het medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier (Trust Index)
    • Vereiste respons op het medewerkersonderzoek op basis van een 95% confidence interval
    • Een score van 21 punten of hoger op de negen thema’s uit werkgeversbeleid (Culture Audit)

Indien een organisatie voldoet aan de criteria dan kan de organisatie direct, na de terugkoppeling van de resultaten, het label Great Place to Work Certified dragen. MB-ALL mag zich een heel jaar Great Place to Work noemen, in ieder geval tot de volgende evaulatie. Wij zien dit dan ook als continu kwaliteits- en tevredenheidsproces van onze eigen inschatting en nog waardevoller hoe onze medewerkers dit ervaren.

 

Wil je meer lezen over MB-ALL en onze dienstverlening? Kijk op www.mball.nl.

Bezoekadres

Elzenkade 1-3
3992 AD Houten

 

Policies

Great Place to Work